woensdag 18 februari 2015

Lag bijna in de vuilbak...

Er moet voor alles een eerste keer zijn zeker? Deze shirt zal vol fouten, dat het wel moest mislopen, en toch...

Fout 1 :
Een overschotje tricot, waar juist nog 1 voorpand en 1 achterpand uit geraakte, maw goed oppassen hoe ik ging knippen. Knipte ik de helikopters toch wel ondersteboven zeker, tssss... Ik was zo kwaad op mezelf!
M'n zoetje zei al "da's voor de vuilbak"!

Maar dat vond ik nu zo zonde van het mooie stofje, dus omgedraaid, weer geknipt, met als gevolg dat het véél te kort kwam en dan maar opgelost met onderaan een stuk met streepjes bij te zetten.


Fout 2 :
De mouwen passen op m'n eigen model : NOOIT meer, zat niet stil, en uiteindelijk te veel afgeknipt dat ze dus eigenlijk wat kort komen! In de toekomst meet ik ze wel af op een bestaand T-shirt :-)


Fout 3 :
Met de vorige slim-shirts, wou ik ook ditmaal een slim model, maar dan met lange raglanmouwen. Sinds deze week, dé ontdekking gedaan : de bibliotheek :-) Klinkt stom, maar daar vind je heel wat naaimagazines, oa ook Ottobre. Ook al heb ik er al wat in m'n collectie, toch vond ik daar een leuk model met lange raglanmouwen. Maar ottobre staat bekend om brede modellen, dus dacht ik even maat 98 (hoewel Tibo al maatje 110 nodig heeft) over te tekenen zonder naadwaarde, dan zou het wel aansluitend zijn? Tja, je kan ook te nauw aansluitend maken :-)

Volgende keer toch maar maatje groter maken!

Fout 4 :
Begin hier nooit 's avonds mee :-)


Ik ben nu ook wel fan geworden van die "bies aan boord".Natte haren, net uit de douche, maar hij zal z'n nieuwe shirt aandoen
(de lieve schat vind alles mooi wat ik maak voor hem, soms vraag ik me af 
hoelang dat nog gaat duren? lol)Stof : streepjestricot van bij Stoffieke - helikopter op facebook gekocht
Patroon : Ottobre 4/2011  -  n° 25  -->  TIP : kijk eens in je plaatselijke bibliotheek, gratis naaimagazines te leen!

2 opmerkingen:

 1. Hahah zo een grappig berichtje , jij bent een super naaister alleen omdat je alle fouten had kunnen oplossen.Ikzelf als er één keer iets begint mislopen stopt gewoon en volgende dag lopt weer alles zoals het hoort.
  Ps de mouwtjes kan je gemakkelijk verlengen met een stuk bijpassend (grijs is de achtergrond?) boordstof, zo van die lange mouw stukken is ook leuk.
  Ik vind dat sowieso een heel geslaagd truiet de combinatie van kleuren ook en hij past je zoontje zo mooi.
  Het is zalig dat de kleintjes alles mooi vinden en zelf ernaar vragen , ook als ze zelf stofjes of modellekes mogen kiezen(hoopt ook nog lang dit mogen doen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat een mooi compliment, van iemand die zo'n mooie spullen naait voor haar zoontje, je bent een ware inspiratiebron! :-)

   Verwijderen