vrijdag 24 november 2017

Easy sewing - cirkelsjaal + beanie

Van een supereasy quick sewing project gesproken :-)

De fameuze cirkelsjaal en beanie , beiden gevoerd met de zaaaligste warmste welnessfleece!

Ik gebruikte simpele zwart-wit streepjestricot (past bij elke outfit en jas vind ik)


De cirkelsjaal is een gratis patroon van handmade mieke en kan je hier vinden met alle bijhorende afmetingen (vond ik superhandig!)

Ik heb zo'n 55 cm breedte en 20 cm hoogte genomen en dat paste perfect...
Alles hangt wat af hoe los je de cirkelsjaal wilt hebben, maar hier moet het wel echt warmte geven voor de winter, dus te los voor mijne 2-jarige peuter is ook geen optie.
Hij gaat nog steeds vlotjes over z'n hoofdje, misschien door de keuze van tricot (stretch) en de welnessfleece (waar ook wat stretch inzit)


De beanie is een patroon uit Ottobre Kids, maar eigenlijk kan je deze perfect zelf tekenen door de omtrek van het hoofd te meten, eigenlijk een rechthoek naar boven tekenen en bovenaan beetje afronden, waar je al dan niet een naad kunt naaien (hier is dat wel voorzien)


Ik heb het patroon ook wat langer getekend dan voorzien zodat het meer als een beanie naar achteren valt, maar door de zwaardere welnessfleece staat het nu meer rechtop als kabouter plop :-)
Ach ja, hij houdt het op, da's al het voornaamste voor die koudere maanden die eraan komen!


 Bij het zien van de foto's besefte ik pas dat hij van kop tot teen gekleed is in handmade clothes :-)
Toch wel beetje fier dan...
Hij draagt hier trouwens de kwaliteitsvolle french terry van de laatste See you at Six-collectie 
(en gelezen dat er binnenkort weer een nieuwe uitkomt, dus zooo benieuwd!!!)


Wel leuk aan deze hobby... Mats had nood aan warme sjaal + muts en plots had ik een setje op een half uurtje tijd :-) Misschien ook nog in een ander stofje maken!

Nu nog bijhorende wanten, want als ik met hem ga wandelen in de buggy (probeer elke dag m'n stappen te halen lol) heeft hij snel koude handjes...
Maar dat ga ik wel zelf tekenen, lijkt me niet zo moeilijk denk ik???Voor grote broer Tibo had ik reeds een cirkelsjaal gemaakt en die draagt anders NOOIT sjaals en deze vond hij SUPER!!! Dus weeral gescoord :-)


Die verwondering in hun ogen blijven me keer op keer vertederen...Stof : streepjestricot lag al lang in m'n voorraadkast (geen idee van waar)
          welnessfleece van Modecoupon
Patroon : cirkelsjaal van handmade mieke (gratis en vind je hier)
                (aangepaste) beanie uit Ottobre Kids 4/2014 - maat 48 (zonder naadwaarde dat het meer zou aansluiten)
                     


1 opmerking:

  1. Supertof!!!

    Wantjes zijn ook makkelijk te maken, ik tekende al eens een kleuterpatroontje http://lunatiek.blogspot.be/2016/02/gratis-patroontjes-en-tutorial-voor.html

    BeantwoordenVerwijderen