zondag 2 december 2018

DIY houten winkeltje

Houten winkeltje

Enkele jaren geleden zag ik het houten winkeltje van Hema gepimpt in zwart-wit bij haar.
Ik was toen volledig verkocht en wou dit toen ook voor Tibo proberen, maar Hema heeft dit jaren niet meer verkocht, tot enkele weken terug, naar aanleiding van Sinterklaas :-) 
Dus ik wist meteen wat Mats voor zijne Sint ging krijgen, en met zijn verbeelding wist ik dat dit een schot in de roos ging zijn!

Het was wel een heuse zoektocht, omdat deze houten winkel maar in enkele filialen beschikbaar waren, maar dan toch eentje op de kop kunnen tikken voor een zacht prijsje!

Dit is het resultaat en ja de boys zijn blij! (zelfs de bijna 8-jarige Tibo speelt nog graag mee!)


Het stoffen dakje is het alombekende stofje van bij Ikea 
en heb ik gewoon overgetekend van het bestaande dat bij de doos zat.
Onderaan ook afgewerkt met biais.


Door de Sint die eraan kwam, kon ik heel wat houten groenten & fruit kopen bij oa Hema en Lidl voor een klein prijsje. En ja, houten speelgoed is net dat ietsje mooier :-)


Het overige eten had hij nog liggen van bij zijn keukentje en veel komt van bij Ikea
(de stoffen versies, vind ik ook heel tof)Ik was een beetje lui, dus ik heb geen verf gebruikt maar wel zwarte spuitbus om de planken zwart te maken, en dan hoefde ik ook niet eerst te schuren (win win dus lol)


De kassa had hij vorig jaar gekregen van de Sint en maakt veel biep biep geluidjes bij elke toets, dus zolang het lawaai maakt, is dat interessant voor die kleuters. Die hebben we toen in de Aldi gekocht, maar onlangs zag ik dezelfde ook bij Action.


Oh en dit was het origineel ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten