zondag 28 december 2014

T-shirts voor Tibo

 Paar dagen geleden heb ik als Kerstcadeau van mijne allerliefste man een overlock cadeau gekregen!!!

Uiteraard kriebelde het meteen om er vanalles mee te maken, maar ik deed iets verkeerd, waardoor ik alle 4 klossen draad opnieuw moest inrijgen... Pfffff , maar ik ben blij dat ik het nu eens MOEST doen, nu weet ik dat weeral! Over 2 weken krijg ik privé-les in de winkel waar ik het gekocht heb, dus die gaan me nog alle mogelijkheden kunnen uitleggen :-)
Tibo heeft weer een groeischeut gekregen, en OK z'n vorige T-shirts passen nog wel een beetje, maar dat was maatje 104, dus het werd tijd dat ik er nu ging maken in maatje 110! (Elk excuus is goed om diene overlock te laten werken lol)


Dit was het eerste dat ik ermee maakte, weeral de raglanmouwen vanuit Ottobre, zoals ik er hier, hier en hier al reeds gemaakt heb. Ik blijf het een eenvoudig model vinden, maar die mouwen maken het net wat jongensachtiger :-)Ik wilde het nu zelf wel eens ondervinden of het nu sneller ineen steekt met een overlock? JAAAA!!!! En die afwerking is gewoon veel mooier, dus ik ga daar nog véél plezier aan hebben hoop ik :-)
Die met die snorren was eigenlijk een proefmodel, want zo'ne overlock moet je ook wel mee leren werken zoals met jouw naaimachine (en voorlopig is de overlock nog niet mijne beste vriend!)


Ik was compleet verkocht toen ik dit stofje te pakken kreeg via iemand op facebook! Dus met trillende handen ging ik erin knippen :-)


Ik had nog een gestreepte tricot liggen, en vond het wel mooi passen bij dit stofje! Maar blijkbaar zat er te weinig rek in de stof om als boordstof te kunnen gebruiken!
Ik heb gevloekt over deze T-shirt!

Bij het overlocken, sneed m'n machine te veel van de naad onder de oksels weg tsssssssssss. Daar kan diene overlock niet aan doen, maar ik ben nu wel gewaarschuwd : traaaaaag op die pedaal duwen :-)


De gestreepte tricot dan toch gebruikt bij de mouwboorden en onderaan. Maar toen ik het ook bij de halsboord wou gebruiken, ging het mis! Kraag stond helemaal open, trok op niks... Daar ging m'n stofje dacht ik! Die halsboord eraf geknipt, en dan maar gewone bruine boordstof gebruikt!

Oef! T-shirt nog kunnen redden :-)


In de toekomst gebruik ik enkel nog boordstof, of hele goede rekbare tricot om de randjes te doen!3 opmerkingen:

 1. zo schattig.Tot welke maat gaat dat patroontje?
  Ik heb vorig jaar ook een overlock gekregen,daar ga je veel plezier mee beleven en soms ook wat frustratie ...als het anders uitdraait dan je verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit patroon gaat van maat 92 tot 128, maar in bijna elke Ottobre kids kan ne zo'n gelijkaardig patroon vinden. Die hebben tot maat 170! Deze komt uit Ottobre 3/2010. Ik heb idd ook al frustraties ondervonden met de overlock, mee leren werken veronderstel ik?

   Verwijderen
 2. De snorren zijn mijn favoriet :) Het staat hem super! Veel plezier met je overlock! Ik kan niet meer zonder de mijne :)

  BeantwoordenVerwijderen