zondag 14 september 2014

Kussen met dekentje op maat

Ook al voorspellen ze deze week nog een mooie nazomer, dit had ik al lang beloofd aan mijne 3,5 jarige zoon die véél energie heeft en bijgevolg ook nog veel slaap nodig heeft.

Dus na een hele dag op school, valt hij vaak in de zetel in slaap en vraagt dan naar een dekentje.
Wij hebben hier 2 van die superzalige, superzachte lodger-dekens, maar die zijn zelfs voor een volwassenene soms te groot, dus logisch dat hij erin verzuipt.

Vandaar het idee om hem een op maat gemaakt dekentje te maken, en dan maar ineens een bijpassend kussen :-) Ik heb zowel op het kussen als op het deken met paspel gewerkt, omdat ik dit een mooiere afwerking vind.

Het sluiten van het keergat van het dekentje ging wonderwel goed! Ik heb bovenop de paspel, net naast het katoen gestikt. M'n keergat was ook maar 10 cm, dus veel zie je er niet van doordat je draad gebruikt in de kleur van de fleece (rood dus lol)


Het katoen had ik hier al eens gebruikt en vond het zo'n aangenaam stofje om mee te werken dat ik het ook nu weer wou gebruiken. In de kleuterklas mogen ze telkens een figuurtje kiezen voor een heel jaar, en hij had tractor gekozen, dus ideaal stofje he ;-)


Door een vergetelheid was ik m'n labeltje op het kussen vergeten te naaien, maar aan het dekentje moest het eraan! "Mijne stempel" :-)


Het binnenkussen komt van bij de Action en is 45cm x 45cm.
Het dekentje heb ik 90cm x 130cm gehouden, simpelweg om de reden dat het rode fleecedekentje van de Ikea komt en die had als afmeting 130cm x 170cm. Dus ene kant moest ik al niet meer knippen :-) (handig met zo'ne fleece dat niet mooi blijft liggen gelijk een katoenen stof) en de breedte wou ik eerst 1m nemen, maar toen ik het op onze eettafel legde, bleek die 90cm breed te zijn, heb ik gewoon naast de tafel geknipt en voila, ik had m'n afmetingen!

Volgende keer ga ik de fleece niet meer zo nauw afknippen, beter wat overschot en na het naaien de restjes eraf knippen. Het kwam nu maar nipt uit! Iets waar ik aan moet denken bij een volgend dekentje... Want de komende maanden is er een babyboom onder de vrienden, dus zo'n babydekentje kan misschien nog wel eens gemaakt worden.


Tibo heeft het als baby altijd al gehad voor labeltjes aan zeverdoekjes, dus hij was er al zot van!



Tibo heeft al getest en het is goedgekeurd :-)

2 opmerkingen:

  1. Ja! Leuk dat ie er op staat! Hij is super leuk geworden! Mooie combinatie ook met het rode fleecedekentje en het rode paspelband!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci :-) Ben er zelf ook wel tevreden van en zoonlief ook, da's het voornaamste!

      Verwijderen