woensdag 8 oktober 2014

Tricot shirt met raglanmouwen

Ik heb m'n angsten overwonnen, werken met TRICOT!!!

Patroon komt uit Ottobre 3/2010 waar ik ook het hemdje uit gemaakt heb.
De tricot stof heb ik tijdje geleden vanop facebook gekocht, was een restje, dus ideaal om mee te "proberen" :-) De boordstof heb ik via een webwinkel gekocht, maar weet niet meer hoe die heet, wel jammer, want die verwerkte wel gemakkelijk! Met grovere ribbeltjes op. Ik weet niet of dit goede of slechte kwaliteit is.


Ik had als tip van een collega gekregen, van er zeker niet aan te trekken, gewoon te laten "glijden" vanonder je naaimachine en dat heb ik dan ook gedaan! Ging uiteindelijk nog vrij vlotjes! Dus toen er al wat vorm in kwam, was ik al zoooo fier ;-)


Dan moest ik de hals -en mouwboorden er aanzetten. Dan heb ik gebruik gemaakt van haar uitleg en bij het patroon stonden al de 4 aanduidingen. Zoals je ziet, is dat de 1e beginnersfout, werk ik met balpen en blijkbaar op de goede kant aangeduid (dit is ook zo bij de mouwen) dus nu hoop ik bij de volgende wasbeurt, dat die streepjes eruit gaan!


Dan heb ik ook voor de eerste keer gewerkt met de tweelingnaald, zoooo'n handig iets :-) Maar zoals je hierboven ziet, m'n 2de beginnersfout : ik had eerst de onderste rij gestikt. Maar tricot laat zich niet zo makkelijk vouwen als katoen, dus bij het omvouwen van de zoom (1cm naar binnen / dan 2 cm naar binnen) kwam er telkens een stukje vanonder piepen, dus erboven een extra rijtje gestikt :-) Ach ja, weet ik dat weer voor volgende keer!


Ik had nu nog een klein klosje van rode draad liggen, maar zou je dit ook kunnen oplossen met een spoeltje? Want ik heb van geen enkele andere kleur 2x klossen draad liggen hoor!Nog nooit zo fier geweest op m'n labelke!Tibo vond dit al een succes! Ruimtemannetjes (of hoe hij het zei "monsters en sterren") sloegen hier wel aan :-) Maar die is blij met alles wat ik maak voor hem ;-) Dat hij nog lang naar z'n mama mag opkijken (smelt smelt)Dit T-shirt heeft raglanmouwen, maw die lopen schuin ipv recht en dat vond ik wel een mooi effect.


Tussen de regenbuien door nog een fotootje buiten genomen (natuurlijk licht is nog altijd mooiste licht voor een foto!)


Tip bij tricot : elke naad die je stikt, met héél véél stoom strijken!!! Dan zouden die naar 't schijnt sterker worden volgens haar.

Dit smaakt naar meer en Tibo heeft met de herfst/winter die al voelbaar is, dringend nieuwe T-shirts nodig met lange mouwen! Ik weet wat me te doen staat ;-)

4 opmerkingen:

 1. Joepie voor het overwinnen van je tricotangst ;-)
  Het is een heel mooi shirtje geworden, proficiat!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai da's een leuk compliment van iemand die blijkbaar al heel wat ervaring heeft! Bedankt :-) Beheer jij de blog ivm alle projecten van Zo Geknipt? Leuk initiatief!

   Verwijderen
 2. Toen ik die eerste foto van de onderkant zag, dacht ik 'ik ga vragen hoe ze die gemaakt heeft'. (dat weet ik nu dus ;)) En ik vind het juist een erg gaaf detail met twee keer zo'n dubbel streepje.
  Oja, ik heb wel eens een spoeltje op mijn garenklossen-houder gehad. Werkte bij mij prima!
  Ga zo door met die tricot in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen