vrijdag 2 januari 2015

Kersenpitkussen

Op 2 januari verjaart m'n schoonmoeder en dan doen we meteen alle nieuwjaarsbrieven van de kleinkinderen én de cadeautjes van het "naampjes-trekken" van kerstavond. M'n schoonfamilie is groot met 8 kleinkinderen, dus dat klinkt logisch dat we dan zo'n feestdagen/verjaardag op 1 dag vieren :-)


Ik heb m'n schoonzus getrokken (per toeval al 3 jaren achter elkaar) en haar hobby is haken (hoewel, Tibo moet nogal lang wachten op de beloofde robot lol) dus ze krijgt van mij een volledig pakket om een aap te haken.
Maar ik was nog niet aan m'n budget, dus besloot ik om voor haar ook een kersenpitkussen te maken. Ze heeft vaak last van koude voeten, dus handig is het wel!


Ik heb gebruik gemaakt van haar handleiding (heel goed uitgelegd, volgens principe van een kussen, dus echt niet moeilijk!)
Bij gebrek aan kersenpitten, ook gekozen voor lijnzaadpitten, en het werkt effectief! Veel goedkoper en zo kan ik er nog wel wat maken :-)

Dit is een leuk project om te maken : er kruipt niet veel tijd in en je kan zoveel gaan variëren met stofjes (goed idee ook om overschotjes te verwerken)
Hier wel een paspel gebruikt voor de mooie afwerking.


Voordeel is dat je het hoesje altijd kan wassen.


(dit is nog een naaisel van 2014!)


Patroon : van Eva Maria en met een hele handleiding erbij, die je hier vindt
Stof : buitenkussen = coupon-stofjes van Modecoupon - paspel van Veritas - binnenkussen = beige katoen van Ikea

1 opmerking: