dinsdag 26 augustus 2014

Finch tas

Deze Finch tas stond al een tijdje op m'n wensenlijstje en m'n idee is om die in het (nep)leder te maken, maar dat durf ik niet van de eerste keer, dus vandaar dit proefmodel :-)



Ik heb gekozen voor een stofje waar ik eerder al eens een clutch mee had gemaakt, maar dat was rood en nu in het blauw! Is trouwens een gemaakt van een tafellaken van de zeeman :-) Loop ik geregeld binnen om te kijken of ze nieuwe stofjes binnen hebben, vaak met heel toffe prints!


De rode voeringstof komt van Ikea en kan je kopen voor €3/m! Met de rode kamsnap geeft dit een mooi contrast met de blauwe print. Maar volgende keer gebruik ik wel een magneetsluiting, want voor een handtas vind ik dit geen praktische sluiting. Je moet er te hard op duwen om toe te krijgen. Maar ze fleuren het geheel wel op :-)


M'n labeltje mocht uiteraard niet ontbreken, maar wist eerst niet goed waar te bevestigen. Volgende keer misschien eens aan de achterkant.


Ik gaf de voorkeur om de hengsels meteen in te naaien wanneer de buiten -en binnenzak ineen worden gestoken.


Ik moet wel eerlijk zijn, het is omdat ik van deze dames uit hun boek "Mijn tas" al wat tasjes heb gemaakt, dat ik de tutorial van deze tas kon volgen.

5 opmerkingen:

  1. Mooie tas! Staat ook op mijn verlanglijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te maken en ook niet té tijdrovend :-)

      Verwijderen
    2. Zit de tutorial bij het patroon ? Ik vind dit gelijk niet terug. Alvast bedankt voor de hulp ! :)

      Verwijderen
    3. Op haar blog http://fynnch.blogspot.be/p/tutorials-fynn_4.html heeft ze wel een tutorial van de fynn bag en dat is quasi hetzelfde, enkel is de Finch bag met rondingen.

      Verwijderen
  2. Mooie tas! Ik kocht onlangs ook een leuk tafelkleed bij de Zeeman, dat wordt misschien een kleedje voor mijn kleine meid :-)

    BeantwoordenVerwijderen