zondag 31 augustus 2014

Juliette in leder

Ik had er zo'n schrik van, maar m'n naaimachine heeft bewezen dat hij het aankan : LEDER naaien!!!


 Ik heb gekozen voor een kleiner model, namelijk de Juliette II clutch vanuit het boek "Mijn tas". Ik had hier al eens eerder van de Juliette een schoudertasje gemaakt en nu wou ik die weer maken, maar met langere hengsels om hem schuin te dragen.


Ik heb voor de eerste keer (maar voor mezelf later) eens enkele foto's genomen tussenin het proces om deze te maken. Zoals je ziet gebruik ik haarspeldjes en GEEN kopspelden, want dit laat permanente gaatjes achter in uw leder en dat is niet de bedoeling!


De hengsels waren een probeersel en eigenlijk echt wel goed gelukt.  Zoals je ziet heb ik het biais-gewijs vastgespeld, met héél véél speldjes :-) En dan langs beide kanten doorgestikt.


Achteraf niet goed gemeten van mij. De breedte is perfect voor deze clutch, maar de lengte is wat te lang. Weet ik dat weer voor volgende keer.
Ik heb hier een rechthoek van 6cm x 150cm geknipt en 2x dubbelgevouwen zodat het hengsel uiteindelijk 2cm breed is.Een van m'n favoriete stofjes voor het moment, door z'n retro-effect van soft cactus.
Volgende keer ga ik wel eens voor binnenzakjes of een ritszakje gaan. Maar bij zo'n kleine clutch maakt dat niet veel uit.Ik heb geen versteviging gebruikt, maar achteraf gezien had ik de binnenkant beter met vlieseline H630 gevoerd.4 opmerkingen:

 1. Hoe slim: die haarspeldjes! Die tip ga ik zeker onthouden!
  De volgende keer misschien van die schuifdingen gebruiken zodat je de band kunt verstellen? Erg mooi gelukt in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt :-) Ben al heel blij dat m'n machine kan stikken met leder! Zeker niet simpel en heb extra traag gestikt om geen fouten te maken :-) Volgende keer wil ik een groter exemplaar maken (dit was een proefmodel)

   Verwijderen
 2. Zo'n tof handtasje! Wil ik ook eens proberen, weer een extra item op mijn to-do-lijst.

  BeantwoordenVerwijderen